Deniz lisesi izmir

Denizcilik lisesinde hangi bölümler var?

Denizcilik Alanı'nda; denizcilik kültürüne sahip güverte zabiti', 'gemi makineleri işletme mühendisi', 'gemi elektroniği ve haberleşme zabiti', 'yat ve balıkçı gemisi kaptanlığı' ile 'su ürünleri üretim teknisyeni' yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Denizcilik okulunda hangi meslekler var?

BU ALANDAKİ MESLEKLER: Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği, Makine Zabitliği, Yat Kaptanlığı, Balıkçı Gemisi Kaptanlığı, Su Ürünleri Üretimi Teknisyenliği.

Denizcilik alanı nedir lise?

Denizcilik alanı; Güverte İşletme (Vardiya Zabitliği), Gemi Makineleri İşletme (Makine Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme (Elektroteknik Zabitliği), Balıkçılık ve Su Ürünleri üretimi (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı ve Su Ürünleri Teknisyeni) yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Denizcilik lisesi mezunları ne iş yapar?

Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.

Denizcilik sayısal mı?

Eşit ağırlık puanına göre öğrenci kabul eden bu bölüm 4 yıllık bir programdır. 4 yıllık yani 8 yarıyıllık eğitim boyunca öğrencilere hem yönetim olarak hem de gemi faaliyetleri olarak çeşitli eğitimler verilir.

Lise mezunu kaptan olabilir mi?

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.

Gemicilik maaşları ne kadar?

2022 Gemici Maaşları Gemici maaşı ortalama aylık 8220,25 _TL'dir. En düşük Gemici maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 12187,5 _TL'dir.